Biblioteka "Sarvaš Gabor" Ada

header photo

NovostiVan studije

Datum: 28. 08. 2018.

Van studije

Biblioteka „Sarvaš Gabor“ iz Ade drugi put objavljuje tematski foto konkurs pod nazivom „Van studije“, povodom Dana mađarske fotografije. Pozivamo sve zainteresovane građane opštine Ada i koji imaju neku vezanost za ovaj grad, da se prijave bez starosne granice. Rok za slanje digitalnih fotografija je 10. septembar 2018. godine. Svi učesnici konkursa mogu poslati najviše 5 slika u digitalnoj tehnici na sledeći e-mail: ada.konyvtar.palyazat@gmail.com (Google Drive link ili slanjem fajlova).
Fotografije treba da sadrže naslov u imenu fajla. Cilj konkursa je da podstakne razmišljanje o radu i stvaralaštvu Martona Munkačija. Neki od koncepata koji karakterišu rad Munkačija su:
– dramski uglovi posmatranja
– žablja i ptičja perspektiva
– diagonalna montaža
– efekti svetlosti i senke, senčenje
– u pokretu
– impulsi
– kompozicija
– modna i reportažna fotografija
– istorija društva

Ukoliko tvoje fotografije sadrže neki od ovih koncepata ili su u vezi sa ovom tematikom, pozivamo te da se javiš na naš foto-konkurs. Tumači rad Martona Munkačija!
Najbolje ocenjene fotografije biće predstavljene u septembru na izložbi koja će biti organizovana u vidu štampanih fotografija. Fotografije će ocenjivati stručni žiri, a tri najbolja autora će biti nagrađena.
Za više informacija možete nas pozvati na broj telefona 024/851-115 ili 024/851-600.


Nazad

Jezik vebstranica: