Szarvas Gábor Könyvtár Ada

header photo

HírekOlvasásra fel! Könyvajánló pályázat

Dátum: 2016. 12. 13.

Kedves Olvasóink!


A Szarvas Gábor Könyvtár idén is meghirdeti immár hagyományosnak számító Olvasásra fel! elnevezésű könyvajánló pályázatát az óvodás, alsós, felsős és középiskolás valamint a felnőtt korosztály számára. A pályázatban résztvevőktől meseillusztrációt ill. könyvajánlót várunk. A pályázat feltételei korosztályonként eltérők.


A pályázat feltételei:


Óvodás korosztály:

Az óvodás pályázóktól egy meseillusztrációt várunk.


Alsós korosztály:

Az alsós pályázóktól három különböző meseajánlót várunk, mesénként 10-15 mondatban. Szívesen látunk mellékletként illusztrációt is.


Felsős korosztály:

A felsős tanulók esetében a pályázókat emlékeztetnénk arra, hogy a három különböző irodalmi mű között helyet kaphatnak prózai és lírai alkotások is. A terjedelem ajánlónként nem haladhatja meg a fél gépelt oldalt.


Felnőtt és középiskolás korosztály:


Felnőtt és középiskolás olvasóinktól három irodalmi alkotásról várunk ajánlót. A terjedelem ajánlónként nem haladhatja meg a fél gépelt oldalt.


A pályázatban részt vehetnek Ada község területén élő, vagy községbeli oktatási intézménybe járó tanulók és Ada község területén élő felnőttek. A diákok esetében a pályázatokon kérjük feltüntetni a teljes nevet, az iskola megnevezését, osztályt és az osztályfőnök/felkészítő pedagógus nevét.


A munkákat 2017. január 16-ig várjuk. Az ajánlók beadhatók személyesen, a Szarvas Gábor Könyvtárban munkanapokon 8 és 16 óra között, vagy e-mailben a biblioteka.ada@gmail.com címen, utóbbi esetben a levél tárgyában kérjük a következőt megjelölni: „Pályázati munka - könyvajánlók”.


Eredményt 2017. január 23-án, a magyar kultúra napja alkalmából hirdetünk. Kategóriánként (óvodás, alsós, felsős, középiskolás és felnőtt) három munkát fogunk díjazni, szerzőik könyvjutalmat kapnak.

Olvasásra fel!
Találkozzunk a könyvtárban!

a Szarvas Gábor Könyvtár munkatársaiVissza

Az oldal nyelve: